22 Şubat 2007 Perşembe

MUHTEMEL ABD-İRAN SAVAŞI VE TÜRKİYE'NİN SAVAŞTAKİ KONUMU NE OLMALI?

AMERİKA'NIN İRAN'A SALDIRI PLANI
-BOP'UN DİRİLİŞ HAREKATI-

ABD, İran'a nükleer faaliyetini durdurması için verdiği süre 21 Şubat itibariyle doldu.Basına sızan haberlere göre ABD, İran'a saldırı planlıyor.Irak'a demokrasi operasyonunda pardon petrol operasyonunun (BOP*) ilk basamağında başarısız olan ABD, ikinci basamağında daha temkinli, daha planlı hazırlanıyor.(!) Gerçi operasyonun amacı: İran'ın, sadece nükleer tesisleri değil, aynı zamanda İran'ın tüm askeri altyapısını çökertmek.Yine açıkça görülüyor ki ABD emperyalizm ideolojisiyle İran'a saldıracak.(Zaten daha önce yaptığı hangi operasyonda bu ideolojiye ihanet etti ki?)


MUHTEMEL SALDIRI PLANI

Basına göre, Florida eyaletindeki Merkez Komutanlığı (CENTCOM) askeri planların üzerinde son değişiklikleri yaparak Beyaz Saray'a sundu.Nükleer programından vazgeçmeyen İran'ın atom bombası geliştirdiğine yönelik bir işaret alınması veya İran'ın, Irak'a yönelik askeri girişimde bulunması durumunda ABD başkanı Bush'un operasyonu başlatması bekleniyor.Planın derinliğine inildiğinde hangi tip savaş araçlarının kullanılacağı da açıklanmış.Plana göre, radara yaklanmayan B2 tipi bombardıman uçakları ilk saldırıyı gerçekleştirecek.İran'ın Natanz, Arak, İsfahan ve Buşehr nükleer tesisleri öncelikli hedef olacak.Tabi hareket bununla sınırlı kalmayıp birinci perdesi başarılı olacak (!) bu operasyonun ikinci perdesine geçilecek İran'ın Donanması, Hava Kuvvetleri ve Devrim Muhafızları vurulacak.İran'ın tüm askeri altyapısı çökertilecek.ABD, muhtemel İran operasyonu şu ana kadar Basra Körfezine iki uçak filosu gönderdi.Irak-İran sınırının büyük bir kısmına mayın döşediğini hatırlatmak isterim.Hatta İran'dan Irak'a gerillalar geliyor bahanesiyle sınır kapısını kapatacak kadar ileri gitti.Fakat Irak'ın ihtiyacı olan ticaret sevkiyatı nedeniyle tekrar açmak zorunda kaldı.

YORUM: Plana bakıldığında "vay be" diyebilirsiniz;fakat önemli olan harika bir plan yapmak değil uygulanabilen ve uygulandığında da başarılı olan plan yapmaktır.Birde planınızın gerçekci bir amacı olması gerekmektedir.BOP için yapılacak hiç bir planın başarılı olamayacağını anlamayan ABD, yine dünyayı "İran nükleer tehdit" diye kandırıp girişeceği savaşı haklı göstermek uğraşında.Irak'a da "kitle imha silahları ürettiği için ve Irak halkının çağdışı yönetim tarzından kurtarmak(!) için girmişti.Sonuçta ne oldu?Ne kitle imha silahı çıktı ne de Irak çağdaş bir yönetime kavuşabildi.Kitle İmha Silahının K'sı çıkmazken, ABD Irak'a demokrasi değil kaos getirdi.Tabi ya Abd, eğer yasak silahlara karşı mücadele verseydi savaşa Avrupa'nın birçok ülkesinden, K.Kore ve Hindistan'dan başlardı. Daha doğrusu ABD, nükleer silah teknolojisini durdurmak için ilk öncelikle kendisini durdurması gerekirdi.Kimin en büyük nükleer tehdit olduğu 2.Dünya Savaşından belli.(Japonya'ya atılan 2 atom bombası kaybolan bir japon nesli)

> Peki şimdi soracaksınız ABD , Bop'un ilk aşamasında başarısız oldu.İstediğini tam olarak elde edemedi.O zaman niye İran'a saldırsın ki?İlk öncelikle Bop'un ilk aşaması olan Irak Cephesini tamamlaması gerekmez mi?Gözü dönmüş Çılgın bir başkan ABD'nin başındayken, dünya adam gibi ABD'ye sesini çıkaramıyorken bu savaşın İran Cephesi de açılır, Suriye Cephesi de açılır sonunda da Türkiye Cephesi açılır. (Allah Korusun!)




MUHTEMEL ABD-IRAK SAVAŞINDA BİR SAVAŞTA TÜRKİYE'NİN KONUMU NE OLMALIDIR?NE YAPMALIDIR?

1) Türkiye, asla savaşa taraf olmamalıdır.Fakat taraf olmasa bile bu savaşın haksız olduğunu sertçe vurgulayıp sessiz kalmamalıdır. Her türlü duruma her yönden hazırlıklı olmalıdır.

2)Türkiye, savaş sırasında ABD'ye hiçbir şekilde yardım etmemelidir.(Misafir gelir, oturur gider; ama komşu kalıcıdır.Biz daimi olarak komşumuzun yüzüne bakacağız.)

3)Türkiye, İran ile olan gittikçe düzelen siyasi, ticari ve askeri işbirliklerini sağlamlaştırmalı.(Savaş durumunda bile komşusu ile ortak çıkarlarını sürdürebilmelidir.)

4)Türkiye yalnızca müteffiki olarak ABD'yi değil Rusyayı,Çin'i ve Japonyayı görmelidir.(Çünkü BOP'UN asıl amacı Türkiye'dir.Yer üstü ve yer altı zenginliğiyle,jeo-stratejik önem arz eden konuma sahip olması vb ABD'nin gözünü kamaştırmaktadır.Abdyi durdurmak için sağlam müteffikler gerekmektedir.Tabi yardım alabilmek için ilk öncelikle kendimize yardım edebilmeyi öğrenmemiz gerekiyor.)

5)Türkiye, muhtemel savaştan zarar görecek ülkelerin başında gelecektir.(Araştırınız Irak Savaşından sonra Irak ile ticaret hacmimiz ne oranda düştü?) Bu zararı asgari düzeye indirmek için aktif bir politika izlenmesi şart.

*işaretli yerde BOP (Büyük Ortadoğunun Petrolleri) anlamında kullanılmıştır.Yazımdaki * işaretli yerden sonra BOP kısaltması gerçek açılımı olan Büyük Ortadoğu projesi anlamında kullanılmıştır.



BİR SONRAKİ YAZIM: 3.DÜNYA SAVAŞI KAPIDA MI?





15 yorum:

Adsız dedi ki...

Müthiş bir yazı olmuş tebrikler abi

Adsız dedi ki...

Cesaretiniz, bilginiz ve çabanızla harika bir yazı ortaya koymuşsunuz.İnanın Türkiye'de siyasetçiler sizin sitesinizi takip etse Türkiye'yi şahlandırırdı.Yeni yazınızı bekliyorum.Mümkünse haftalık değilde günlük yazsanız çünkü bir hafta sonraki yazınızı okumak için sabırsızlanıyorum.

Adsız dedi ki...

ABD'nin gerçek dostumuz olmadığını tepemizdekilerde ah bir görse...

Adsız dedi ki...

Bence ABD İran'a saldıramaz çünkü artık gözü savaşı yemez.Hoş bir yazı olmuş;ama bu yazıyı okuyunca insanlar telaşlanacaklar.Telaşlanmaya lüzum yok.Abd, Irak'ta kaybetti ve herşey bitti.

Adsız dedi ki...

Sizinle tanışmam mümkün mü?

Adsız dedi ki...

BAŞBAKAN IMP, IMP BAŞBAKAN...

Adsız dedi ki...

İran'da Abd'ye kafa tutmuş.Geçenlerde 3.askeri tatbikatını düzenlemiş.Adı da "İktidar" tatbikatı.Orta menzilli füze denemeleri yapmış."Şahap" füzelerini geliştirme aşamasındaymış.

Adsız dedi ki...

Beyler gerçekci olalım ABD öyle yada böyle İran'ı yener.Bu dünyada ABD'nin sözü geçer.

Adsız dedi ki...

Türkiye'ye birşey olmasında gerisi önemli değil.

Adsız dedi ki...

Ampirik yazınıza fikren katılıyorum.Sitenizin gerçekten önemli ve değerli bir enformasyon kaynağı olduğunu belirtmek istiyorum.Derslerimi düzenli takip edişinden zaten senin ne kadar iyi bir öğrenci olduğunu anlamıştım.Siz, esasında gündemi takip etmiyorsunuz çünkü gündemi belirliyorsunuz.Blogunuzda, magazin vb. entropi kaynağı olmadığından belki bazı mmcilerin ilgisini çekmeyebilir; ancak dikkat ettimde çamur atmadan "sihirli mermi" tekniğini çok iyi kullanıyorsun.Belli ki milliyetçi bir insansın.Medyayı da iyi takip ediyorsun.Sizinde medyayı internetten takip etmeniz gurur verici birşey aynı zamanda.

Adsız dedi ki...

Hayatın tadı turkiyemingundemi.blogspot.com
Adam akıllı gündemi yorumlayan bir site arıyordum bulamamıştım.Tam ümitsizliğe düştüm bir anda karşıma senin blogun çıktı.Allah razı olsun senden ne diyeyim.Türkiye'nin senin gibi aydın, dürüst, becerikli gençlere ihtiyacı var.

Adsız dedi ki...

Ben yorumumu vatanseverim1923@mynet.com adresine yaptım.İnşallah bakmışınızdır.

Adsız dedi ki...

bravooooooooooooo!

Adsız dedi ki...

abd gercek iran rüya
fikir dogru faaliyet yalan
savaş gercek nedeni yalan
anka yalan masalı gerçek
apo yalan pkk gercek
devlet yalan derini gerçek
kurtlar yalan bozları gerçek
ütopya gerçek yazın yalan...

Adsız dedi ki...

Türkiye, asla savaşa taraf olmamalıdır.Fakat taraf olmasa bile bu savaşın haksız olduğunu sertçe vurgulayıp sessiz kalmamalıdır. Her türlü duruma her yönden hazırlıklı olmalıdır. bu imkansızdır geçmişe baktığımızda 1 mart teskeresı meclısten geri dönünce türkiyede kötü şeyle oldu. gerçi herkes türkiyenin bu tavrına çok şaşırdı türkiyenın prestiji artı sonuc itiberiyle abd ve onun yardakcıları şaşırdılar bu meclis ne yapıyor dıyorlardı HERKES(Abd ve onların yardakçıları) O TESKERENIN MECLISTEN GEÇECEGINE O KADAR EMİNDİlerdki AMA SONUÇ OYLE OLMADI GEÇEMEDI TESKERE SONUÇ İTİBARİYLE TÜRKİYE İZİN VERMEDİ VE ABD NİN İRAK SAVAŞİ HaYLA DEVAM ETMEKTEDİR
BELKİ TÜRKİYE İZİN VERSEYDİ SONUÇ BÖYLE OLMAZDI ABD IraĞA TAMAMEN HAKIM OLABİLİRDİ kim bilir
ancak olası bır iran abd savaşında türkiya abd ye yüz cevirirse türkıye için pek iyi şeyler olmaz
neden turkiye için iyi olmaz pekı
bunun cevabı mumkundur mesela turkıyede abd ajanları tarafından faali meçhul cınayetler işlenebilir ve sonra cınayetı 17 yasında kı bır cocuga atabılırler veya abd avrupa ülkelerine baskı oluştura bilir turkıyenın ab ruyası sona erebılır yahut şöyle bir düşünelim ermeniler SÖZDE soykırım yasa tasarısını kabul ettırmeye calişiorlar turkiye bundan titrıyor neden? abd buyuk devlet guclu de amerıkanın sözde soykırımı kabul etmesı halınde avrupa devletlerıde bu tasarıyı kabul edecek. yani türkiye bu konunun uzerınde titriyor abd kabul etmemesı için. zaten abd de kabul etmeyecek buna emin olabilirsiniz Neden cunku abd türkıyeyi küstürmek istemıyor. Peki neden kusturmek ıstemıyor malum iran savaşı kapıda. turkıye küserse degil iranı almak irak ı bile ruyasında görebilir amerika ve bunu amerika cok ıyı bılıyor yasa kabul edilmeycek.velhasılı kelam türkiyede amerıkan yardakçıları oldukça ve bunlar bugun en guclu konumdalar suan turkiye amerıkaya sırtını cevıremez cevırmeyecek.. ver gülüm al gülüm olayı:)

Arşiv