26 Mayıs 2007 Cumartesi

TAM BAĞIMSIZ GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEOLOJİSİNİ ENGELLEME ÇABALARI

PATLAYAN BOMBALAR VE TÜRKİYE’NİN IRAK’A ÇEKİLMEK İSTENMESİ

Politikleşmenin yükseldiği, milletimizin ülke sorunlarına daha duyarlı olduğu bir dönemde, 22 Mayıs 2007 saat: 18.00’de Ankara’nın merkezinde halkımızın üzerine haince bomba atıldı.Üstüne Şırnak’ta mayın saldırısıyla askerlerimiz şehit edildi.Terörizm karanlık amaçları için her zaman olduğu gibi hiçbir şey gözetmeksizin saldırdı.Canımız çok yandı.Bugün gönlümüz yanıyorsa bir hafta sonrasını, bir ay sonrasını, bir yıl sonrasını düşünelim.(İsterseniz 2017’yi düşünün) Karanlık değil Aydınlık Bir Türkiye'yi düşünelim.Ülkemiz üzerinde oynanan bu ve benzeri her türlü olaylar bizi asla yıldırmasın.Birlik ve beraberliğimizi yıpratmasın.Ben inanıyorum sizde inanın gerçekten her şey çok güzel olacak.Bu provakasyonların amacı “TAM BAĞIMSIZ GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE” ideolojisini engelleme çabalarıdır. İşte dahili ve harici düşmanlarımız bu ideolojinin doktrin olmasından korkuyorlar. Ey düşmanlar! Şu an Provakasyonlarınızın yarattığı panik ortamına sevinmeyin: Tam Bağımsız Güçlü Türkiye ideoloji elbet bir gün doktrin olacak.

Demokratikleşme sürecine, ülkemizin geleceğine yönelik yeni provakasyonlarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız.Irak’ta, Ortadoğu’da tırmanan kanlı sürecin içine Türkiye’de çekilmek isteniyor.Emperyalizmin,ırkçılığın, vahşetin babası Amerika ve onun yerli işbirlikçileri (derin devlet, 22 Temmuz menfaatçileri) Türkiye’yi Irak bataklığına sokmak istiyor.Ankaradaki ve Şırnaktaki patlamalar, Adana’da bombayı patlatacakken son anda önlenen bir PKK intihar komandosu…Bir de olayların zaman akışına dikkat edin.Bu olayların hepsi 22 Temmuz Seçimi Sürecine geldi. Amaç, ABD askerlerinin o bataklıktan kurtarmaktır.Tabi dost ve müttefik (!) ABD’yi kurtarırken biz her şekilde bataklığın içine düşeceğiz.

İhtimal 1:

Irak savaşına girer ve başarılı olursak Türkiye-ABD çıkar savaşı. (Soğuk veya Sıcak Savaş)

* Biz, dost ve müttefik olarak gördüğümüz ABD’yi saplanmış olduğumuz Irak bataklığından kurtardığımız takdirde her zaman olduğu gibi ABD bu iyiliğimizi de unutup nankörce bizimle “çıkar” savaşına girecek.Görmüyor musunuz petrollerin kontrollerini İngiltere’ye bile devretmiyor.(Gerçi İngiltere uyanıklık edip British Petrol ve Shell firmalarına Irak petrollerinden hisse çıkarmayı başardı.)Türkiye’de haklı olarak ABD’yi bataklıktan kurtarınca bunun karşılığında ne isteyecek? Musul,Kerkük ve Süleymaniye (Yani Türkmen soydaşlarımız + petrol kaynağı) ABD, bu istekleri hayatta kabul etmeyecek.Türkiye’de hiçbir zaman bu isteklerinden vazgeçmeyecek.

İhtimal 2:

Irak savaşına girer.Başarısız olursak Türkiye-Irak veya Türkiye-Bölge Ülkeleri savaşları meydana gelebilir.

* En az ihtimal 1 kadar kötü bir durum.Amerika, bugün veya yarın Irak’tan çıkmak zorunda kalacaktır.Bu zorunluluğu duymazsa söke söke çıkartılacaktır.Biz, o zaman yine komşularımızla beraber kalacağız.Komşularımız baki, ABD ise geçici bir hevestir.Bu yüzden ABD menfaatleri için Irak’a girmemiz ve Allah korusun başarısız olmamız bölgesel savaşları doğuracaktır.

Ben , Acil Kuzey IRAK stratejileri ve Kuzey Irak'a Askeri Operasyon İhtimali yazılarımda Irak’a muhtemel bir operasyonun ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğini vurguladım.Stratejilerim, hala önemli bir kısmı geçerli olsa da şu vakitte bu stratejileri uygulama fırsatımız kalmadı.Türkiye’nin büyük bir fırsat kaçırdığı kanaatindeyim. Bu durumda yapılacak en güzel iş, yeni bir devlet doktrini oluşturup gerçek müttefiklerimizi tanımlayıp onlarla Irak’a hayalci değil gerçekçi bir müdahale üzerine anlaşmalıyız.Şu an askeri operasyon ihtimalini düşünenler bu yazdıklarımı düşündükten sonra birde kendilerine şu soruları sorsunlar:

1)Biz kendi çıkarlarımız için mi Irak’a giriyoruz? Yoksa ABD çıkarları için mi?

a) ABD çıkarları için giriyorsak 4 Temmuz 2003’te ABD, bizim 11 askerimize çuval geçirerek müttefikliğimize son vermedi mi?

b) Amerikan Başkanı Bush: “Biz Türkiyesiz de Irak’ta başarılı oluruz.” Demedi mi?

c) Bu meclis 1 Mart tezkeresini neden geçirmedi? İşgale mi ortak olmamak için değil mi?

2) Türkiye’nin istikrarlı giden ekonomisi yeni bir savaşla düzelebilir mi?

a)Savaşa girersek iç politika ve asker dengeleri ne durumda olacak?

b)ABD, bize ellerinle Musul’u verebilir mi? (65 yıllık petrol rezervi olan bir kent olduğunu da not düşeyim)

3)Bölge aşiretleri ile anlaşmadan savaşa giren ve bataklığa saplanan ABD’nin yerini biz mi almak istiyoruz?

a)Bölge aşiretleri ile anlaştık mı?

b)Türkmenler bu operasyona sıcak bakıyor mu?

c)Bölgede diğer gruplar bu işe ne diyor?

d) Seçim sürecindeki bir ülkenin savaşa girmesi ne kadar doğru?

(İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.Süre mi 22 Temmuz’a kadar.Soruları çözerken zorlanırsanız bana mail atın.Size yardımcı olabilirim.)

BİR SONRAKİ YAZI: TAM BAĞIMSIZ GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEOLOJİSİNİ NASIL BENİMSEDİM?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam Bağımsız Güçlü Türkiye ideolojisini benimsemiş biri olarak, keşke tepemizdekilerde bu ideolojiyi anlayabilseydi.Bu arada Öss'ye az kaldı işte.Şu an dinlenme modundayım.Bilirsin yıl boyu çok çalıştım.İnşallah, öss sonucunda senin yanına gelirim.Gerçi sizin bölümün puanı da çok yüksek.

Bu arada tavsiyen üzerine Sağır Oda ve Köprü dizilerini izlemeye yeniden başladım.Sağır Oda'nın son repliğinde Aras Dağlı, Hayalet kod adlı Amerikalı ajanla konuşmasında "Türkiye'de yeni bir doktrin yapılacak.İran ve Rusya müteffik ülke olacak" diyordu.Seninde doktrininde (yanlış hatırlamıyorsam) dış politikada komşu ülkelerle iyi geçinme ve özellikle Rusya, Azerbaycan,İran,Türkmenistan,Kırgizistan gibi ülkelerle müteffiklik yapma vardı.Bence "birileri" bizim bağlı olduğumuz bu ideolojiyi benimsemiş durumda gibi ne dersin?

Adsız dedi ki...

Abi nerelerdesin?Msn'de yoksun.Telefonuna msj atıyorum cvp vermiyorsun.Blogunu aksatıyorsun.Bu kadar derslere gömülme yahu.Sen üniversitelisin biraz relax ol.

Yazına gelince abi ne diyeyim sen özel bir insansın.Süper bir tarzın var.Bağlı olduğun bir ilken var.Gerekirse uğruna ölebileceğin bir ilke bu.Senin en çok sevdiğim yanında bu.Bağlı olduğun değerleri (ilkelerin olsun, insanlar olsun)sonuna kadar savunman, inanman.Gerçi beni son günlerde aksatıyorsun,ama bu içten msjıma cvp verirsin artık.Cevap ver...

Adsız dedi ki...

slm kardeşim ben emrah yazn herzamanki gibi süper bu ülke ne3 zaman adam olur?aslında cvabı içinde değilmi bu soruyu soranlar çoğaldıkça ha nedersn hakszmyım. bağımsızlık gibi önemli bir ilkeyi korumak aslında o kadar kolay değildr herhalde aslına bakarsan ben bağmsz bir ülkenin olduğuna inanıyor değilim bence bu ütopik bir şey kib

Arşiv