19 Temmuz 2007 Perşembe

Hala Kararsız Bir Seçmen Misiniz?




Kararsızlık, bir eylemi, düşünceye gelen bir aksiyonu ortaya koyma esnasında ister bir anlık, isterse uzun süreli olsun, insanı bloke edip adeta bitkisel hayata sokar. Bu duruma girildiğinde konunun basit ya da zor olması fark etmeyecek, hiçbir bir kıpırdama olmayacak ve bir çeşit şok yaşanacaktır.İlerleme asla sağlanamayacaktır.Belki de hayatımızın çoğu anında kararsız kalmış olabiliriz.Ancak 22 Temmuz seçimleri kesinlikle kararsız kalmamanız gereken bir durumdur. 1 oy her şeydir ve herkesin 1 oy hakkı vardır.Mevcut seçim sistemimizde temsilde adaletin sağlıklı işleyebilmesi için herkesin oyunu kullanması gerekmektedir.


Demokratik ülkelerde –özellikle de ülkemizde – neden kararsız seçmenler mevcuttur?


1) Herkesin düşünmeden konuştuğu, herkesin kendi bildiği ve duyduğu kadarıyla fikir yürüttüğü, siyasilerin boş vaatlerde bulunduğu bir dönemde mantıklı bir şekilde hareket edecek bir bireyin kafası kendisine göre lider, parti ya da milletvekili bulamaz.
Türk insanın güçlü yanı olarak olumsuz bir propagandadan hoşlanmamasını örnek gösterebiliriz.
Yine, Türk insanı için üzülerek söylüyorum ki; yapısı gereği çok meraklıdır; fakat araştırma yapmayı sevmez.Duyduğuyla yetinmeyi kabullenir.
Siyasilerin boş vaatlerine örnek vermem gerekirse;

*Mazot 1 ytl olacak. (Safsata seçim vaadi örneği),
*Türban sorunu çözülecek (Dinin, siyasete karıştırılması),
*Avrupa Birliğine gireceğiz. (Güzel; ama hayali bir siyasi vaat örneğidir.)

2) Kişinin, geçmiş dönemde yaşadıkları ve deneyimleri


3) Kişinin psikolojik yönü.(Hayattan beklentisi olmayan, ümidi olmayan)
Örneğin; “Böyle gelmiş; böyle gider.” Anlayışı


4) Bir ülke içerisinde çok fazla siyasi partinin mevcut olması.(Demokratik toplumlarda entropiye neden olan en önemli nedenlerden biridir.)


5) Medyanın, üzerine düşen görevlerini yerine getirmemesi ya da getirememesi.(Demokratik toplumlarda; tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiği, dezenformasyon miktarının yüksek olduğu bir medya doğal olarak demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli enformasyonu sunamayacağından entropi kaynağı olmaya mahkumdur.


6) “Yapacağız,edeceğiz” diyenlerle gerçekten iş yapanların farkını ayırt edemeyenler


7) Dedikodu, istismar ve bilinmeyenin hakim rol oynadığı durumlar karşısında tek yönlü düşüncenin (sabit bir bakış açısı,sınırlı düşüme) hakim rol oynaması.
Çok sevdiğim bir söz vardır: “Yüksek zekalı insanlar,fikirleri tartışırlar.Orta zekalı insanlar, olayları tartışırlar.Düşük zekalı insanlarda dedikodu yaparlar ve dedikodu yapanların yanında olurlar.”


8) Mevcut partilerin yanında bir de bağımsızların seçime katılması gibi sebepler kararsız seçmenlerin sayısını arttırmaktadır.


Sonuç olarak; Akp, Chp, Mhp,DP ve diğerleri…Hangi partinin başarılı olacağına inanıyorsanız o partiye oy verin.Kimse sizi niye şu partiye verdin diye baskı uygulayamaz.Böyle yapmaya kalkışan statükoculara, demokrasiyi benimseyemeyenlere ve istismarcılara izin vermeyin.Onlara, Türkiye’nin demokrasi ile yönetildiğini hatırlatın.Seçimde demokrasiden, istikrardan ve güçlü Türkiye’den yana olun.Türkiye’nin gerçekten yüksek katılımlı bir seçime ihtiyacı olduğunu unutmayın.Gelecek, sizin oylarınızla gelecektir.Tam Bağımsız Güçlü, daha demokratik, birlik ve beraberlik içindeki Türkiye için sandıkta harekete geçin.Her şey 23 Temmuz sabahı daha güzel olacak.
SAYGILARIMLA

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence, herkesin bir safta bulunması gereklidir.Kimi zaman tarafsızlık beraberinde kaybetmeyi getirebilir.Kararsızlardan ricam oylarını ya AK partiye ya da CHP'ye vermesidir.Ekonomik İstikrarı amaçlıyorlarsa, 4,5 yıllık mevcut iktidardan ve yaptıklarından hoşnutlarsa AK parti tercih edilmelidir.Cumhuriyet'i ve Demokrasiyi tehlikede görüyorsanız ve Deniz Baykal ve kadrosunun iyi işler yapacağını düşünüyorsanız durmayın oyunuzu Chp'ye verin.Ama her ne olursa olsun oyunuzu denenmiş ve başarılı olamamış partilere vermeyin.Denenmiş ve başarılı olamamış partiler, Türkiye'nin geleceğini karartabilirler.Bana göre, Ak parti 4,5 yılda iyi işler yaptı.Tabi daha da iyi işler yapabilirdi, fakat "mevcut ortam" buna izin vermedi.Yine bana göre, 23 TEmmuz Sabahı Akp ya da Akp-Chp koalisyonu ülke yönetimini ele alacaktır.
Canım, senin de dediğin gibi Akp,Chp,Mhp ya da diğerleri...Her şey Türkiye İçin.Yaşasın Tam Bağımsız, Güçlü,Kararlı,Cesur,Atak Türkiye.İnanıyorum ki Türkiye bu seçimle beraber yükselişine kaldığı yerden devam edecektir.Kimsenin bundan şüphesi olmasın.Seçim günü ilk kez oy kullanacağım için heyecanlıyım.Seçim sonrasındaki analizini de bekliyorum.
Saygılar,Sevgiler ve Hürmetlerimi sunarak huzurlarınızdan ayrılıyorum.

Adsız dedi ki...

Daha öncede sordum yine soruyorum ve cevaplayana kadar sormaya devam edeceğim:Tavsiye ettiğiniz kitapların yazarlarıyla ilişkiniz var mı?Bunu açıklamanızı rica ediyorum

Adsız dedi ki...

Anketi biraz geç koymuşsunuz; ama seçim konusunda en doğru yapılan anket en son yapılandır diye düşündünüz galiba bu da sizin hklı bir nedeniniz olsa gerek.Tatil dolayısıyla benim blogdaki hitler düştü; ama sen maaşallah 2800leri devirmek üzeresin.Gerçekten çok güzel bir blogun var.Seni takdir ediyorum.

Adsız dedi ki...

Güvenilecek parti yok
Güvenilecek lider yok
İnanılacak bir gelecek yok
İlerleme yok
Seçim olsa ne olur?

Adsız dedi ki...

Bence Türkiyemingündemi blogu milletimizi doğru yola yönlendirip her şeyin güzel olmasını sağlıyor.Teşekkürler IMP!

Arşiv