1 Mayıs 2007 Salı

Demokrasiye "Darbe" mi vurulacak?

A) GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NIN SERT ÇIKIŞI

TÜRKİYE, Cumhurbaşkanı seçimine kilitlenmişken, Genelkurmay Başkanlığı çok sert bir bildiriyle tartışmalara katıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada özellikle Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirmeye yönelik laiklik karşıtı eylem ve girişimlere dikkat çekilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir" denildi. Siyasete bomba gibi düşen bildiri şöyle:

-------Alıntı-------

1) TEMEL DEĞERİ AŞINDIRMA ÇABASI: Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde artırdıkları müşahede edilmektedir. Uygun ortamlarda ilgili makamların, sürekli dikkatine sunulmakta olan bu faaliyetler; temel değerlerin sorgulanarak yeniden tanımlanması isteklerinden, devletimizin bağımsızlığı ile ulusumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli bayramlarımıza alternatif kutlamalar tertip etmeye kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.



2)KURAN OKUMA YARIŞMASI: Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle kadınların ve küçük çocukların bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir benzerlik taşımaktadır. Bu bağlamda; Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile aynı günde Kur’an okuma yarışması tertiplenmiş, ancak duyarlı medya ve kamuoyu baskıları sonucu bu faaliyet iptal edilmiştir.


3)ŞANLIURFA’DA ÇOCUK KOROSU: 22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa’da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur.


4) İLKÖĞRETİMDE DİN SÖYLEŞİSİ: Ayrıca, Ankara’nın Altındağ ilçesinde “Kutlu Doğum Şöleni” için ilçede bulunan tüm okul müdürlerine katılım emri verildiği, Denizli’de İl Müftülüğü ile bir siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin başları kapalı olarak ilahiler söylediği, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, Atatürk İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir.



5) UYARILAN KURUMLAR TEDBİR ALMADI: Okullarda kutlanacak etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yönergelerinde belirtilmiştir. Ancak, bu tür kutlamaların yönerge dışı talimatlarla yerine getirildiği tespit edilmiş ve Genelkurmay Başkanlığınca yetkili kurumlar bilgilendirilmesine rağmen herhangi bir önleyici tedbir alınmadığı gözlenmiştir.


6)MÜLKİ MAKAMLAR VEHAMETİ: Anılan faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesi ile ve bilgisi dahilinde yapılmış olması meseleyi daha da vahim hale getirmektedir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.


7)CESARET ALINIYOR: Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir.


8)MALATYA ÖRNEĞİ: Bölgemizdeki gelişmeler, din ile oynamanın ve inancın siyasi bir söyleme ve amaca alet edilmesinin yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. Kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojinin inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştüğü, ülkemizde ve ülke dışında görülebilmektedir. Malatya’da ortaya çıkan olayın bunun çarpıcı bir örneği olduğu ifade edilebilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin Anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir.


9)ÖZDE İLKESİ İLE ÇELİŞİYOR: Bu tür davranış ve uygulamaların, Sn. Genelkurmay Başkanı’nın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği “Cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak” ilkesi ile tamamen çeliştiği ve Anayasanın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir.



10)TSK TAVRINI ORTAYA KOYACAKTIR: Son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, TSK tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, TSK bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, TSK yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.


11)NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE: Özetle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, “Ne mutlu Türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.


12)EKSİKSİZ YERİNE GETİRECEK: TSK, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir.(1)

-------Alıntı-------


B) GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NIN SERT ÇIKIŞI HAKLI MI?

İlk öncelikle, demokrasiye sonuna kadar inanmış biri olarak askerin bu çıkışını olumlu olarak görmüyorum.Demokrasinin her geçen gün biraz daha benimsendiği, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürerken, ülke olarak siyasi ve ekonomi yönden ivme kazandığımız bugünlerde böyle çıkışlar ülkemize yarar değil zarar getirir.Özellikle, bu çıkışın “darbe habercisi” olarak nitelendirilmesi de Modern Türkiye’ye hiç yakışmamaktadır.Türk insanı, kendi maddi ve manevi değerlerine sahip çıkabilecek erdemliliğe sahip olduğu kanaatindeyim.

Gelelim Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı yorumlamaya;

1)TEMEL DEĞERİ AŞINDIRMA ÇABASI :

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri aşındırılamaz.Bu temel değerler, anayasamızca koruma altına alınmıştır.Ben, AK Parti’nin rejimi ve temel ilkeleri değiştirme çabasında olduğuna katılmıyorum.(Bknz:Cumhurbaşkanlığı Seçimi Ne olacak?) Eğer, halk böyle bir tehlikeyi sezseydi bir önceki seçimde oyunu Ak Partiden yana kullanmazdı.Hem temel değerler yalnızca laiklikten ibaret değildir ki, Büyük Önderimiz M.Kemal Atatürk’ün diğer ilkelerini yeterince savunuluyor mu?Devletle milletin kaynaşması ise ancak güçlü bir demokrasi, güven duyulan adalet, iyi bir ekonomi ve iyi bir siyasal örgütlenmeyle mümkün olabilir.Sözle birlik ve beraberlik korunmaz; uygulamayla korunur.Halka ne kadar yakınsanız o kadar birlik ve beraberliğiniz güçlü olur.
Benim ilke edindiğim sözlerden birini örnek vereyim:

“Benim Naciz Vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” (Türkiye Cumhuriyeti Yıkılmaz)
Mustafa Kemal Atatürk



2) KURAN OKUMA YARIŞMASI :

Allah’a ibadet yasak mıdır? İslam Dininin kutsal Kitabı olan Kur’anı Kerim’in okunması suç mudur? Tam tersine laik bir ülke olduğumuz için “Din ve Vicdan Özgürlüğü” vardır.Yani yasalarımızca Allah’a ibadette yapılabilir.Kur’an okunabilir.Bu ülkede, Yahudi Yahudi gibi , Hristiyan Hristiyan gibi, Müslümanda Müslüman gibi yaşayabilir. Herkes ibadetinde özgürdür.Kimse kimsenin ibadetine karışamaz.Ne insanları ibadetten alıkoyabilirsiniz ne de ibadete zorlayabilirsiniz.Yalnızca devlet yönetiminde dini esaslara göre düzenlenemez.Benim laiklik anlayışım budur.

3,4,5) ŞANLIURFA’DA ÇOCUK KOROSU,İLKÖĞRETİMDE DİN SÖYLEŞİSİ , MÜLKİ MAKAMLAR VEHAMETİ:

İlahi söylemek ve küçük yaşta çocuğa Allah korkusunu aşılamak önemli ve güzel bir ameldir.Maalesef, Allah korkusundan yoksun olan çoğu kişi devletin üst kademelerine geçip bizi sömürmedi mi? Ülkemizin kaynaklarını kurutmadı mı? Bu ülkenin gelişip yol katetmesini önlemedi mi? Bu türlü organizasyonlar irticayı körüklemez tam tersi istismar edilmeden yapılırsa olası bir irtica hareketini çürütür.Eğer bireylere, dini doğru bir biçimde öğretirseniz irticanın kökünü kazırsınız.Bunu başaramazsınız o zaman sizin yerinize bir başka kurumlar çıkar (Tarikatlar vb) ve işte o zaman bölücülük ve irtica tehlikesi başlar.



Bir olayı doğru biçimde analiz etmek için farklı eksenlerden düşünmemiz gerektiğini yazılarımda defalarca vurguladım.Şimdi şöyle düşünelim: Yukarıdaki yaşanan olaylar irticai faaliyettir.Açıkça TC’ye karşı girişilen bir saldırıdır.Ne yapılabilir? Yapılması gereken şudur:

1.Aşama: Genelkurmay, Askeriyenin en üst kademesindedir.Dolayısıyla olayları görmesi mümkün değildir.Her zaman, her yerde olamakta mümkün olunamayacağı için bu durumda ilgili bölgede kendisine bağlı yada bağımsız kurumlardan istihbarat alarak olayı öğrenir. (Bu çok iyi yapılmış )

2.Aşama: Her istihbarat doğru olmayabilir.Dolayısıyla, bir olayın doğruluğunun kanıtlanması için somut delillere ihtiyaç vardır.Somut delilleri bulabilmeniz için araştırma kapsamını genişletilmelidir.Gerekirse devletin istihbarat teşkilatları harekete geçirilir.(Kısmen yapılmış;ama yetersiz)

3.Aşama: Bölgede hakikatten anayasaya aykırı bir durum gerçekleşiyorsa o zaman o bölgenin MÜLKİ MAKAMLARındaki kişiler bilgilendirilmelidir.Gerektiğinde sorgulanmalıdır. Suçlu bulunulursa yasalarımız çerçevesinde cezalandırılmalıdır. (Yapılmamış ve doğrudan hedef hükümet olarak gösterilmiştir.)

İşte 2. ve 3. aşamalar yapılmadığından ötürü bu olayların doğru bir biçimde değerlendirilmesi söz konusu değildir.

6) ÖZDE İLKESİ İLE ÇELİŞİYOR:

Bu ülkede Atatürk’ten sonra hangi yönetici tam olarak özde ilkelere bağlı kaldı? Hem de Büyük Önderimiz, özünde hissettiğini yaptığı uygulamalarla kanıtlamıştır.

Sayın Başbakanımız, harika bir başbakan değildir.Belki doğru yaptığı işlerin yanı sıra yanlış yaptığı işlerde vardır.Özelleştirme politikasını eleştirirken yerden yere de vurmuşumdur ; ama söz özdeliğe gelince şundan eminim ki, Sayın Başbakanımız, CHP liderinden daha çok bu vatanın özdeliklerine bağlıdır.Bana göre, özde ilkesi ile çelişen Sayın Deniz Baykal’dır.Bu tepkileri ona yöneltilmelidir.

7) TSK TAVRINI ORTAYA KOYACAKTIR:


Bu vatanı en çok sevenler şüphesiz askerlerdir.Fakat ne olur Vatanı severken kaybetmeyelim.Askerin, bu çıkışı bile dünyanın dikkatinin bize yönelmesi için yetti.(Bugünlerde CNN’i ve BBC’yi izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.)

Bu durumu uzatmadan yine Büyük Önderimizin sözünü aktararak bu konu başlığının yorumumu sonlandırayım.

“Ordu , siyasete müdahil olursa kendi gücünü kaybeder.” (Bknz: Ali İhsan Gencer, Türk İnkılap Tarihi “Ordunun Siyasetten Ayrılması” s.219)

8) NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:


Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, “Ne mutlu Türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.(Bu açıklamaya aynen katılıyorum.)

9) TSK GÖREVİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRECEK:


Bundan hiçbir şüphem yoktur.TSK, dünyanın en güçlü üç ordusundan biridir.Vatan sevdalılarının ocağıdır.Yalnız içimizde ve dışımızdaki hain düşmanların oyununu iyi sezip birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyelim.TSK, Cumhuriyeti ve Atatürk’ün temel ilkelerini koruduğu gibi demokrasiyi de korumak yükümlülüğündedir.Unutulmamalıdır ki halkın oylarıyla gelmiş bir parti yine halkın oyları ile düşürülebilir.Bunun dışında uygulanacak her yol ve yöntem demokrasiye aykırıdır.

Atatürk, Cumhuriyeti, Türk Gençliğine emanet etmiştir.Türk Gençliği, her ne kadar sindirilmek istense de hiçbir zaman sindirilememiştir.Cumhuriyeti, Atatürk’ün ilkelerini ve Demokrasiyi koruma ve kollama görevi öncelikle Türk Halkına aittir.Tam Bağımsız, Güçlü ve Daha Demokratik Türkiye dileklerimle…


KAYNAK:


31 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ve hastası oldum.Dün akşamdan beri yorumlarınızı okuyorum.Şu an birkaç yorumunuz dışında hepsini bitirdim.

İnanın fikirlerimiz sizİnle çok benzeşiyor.Sizde fazlasıyla olan fakat Bende olmayan tek şey:cesaret.Keşke bende böyle güzel bir blog açabilseydim.Ama korkuyorum işte.Bu ülkede gençleri siyasetten uzaklaştırmak için elinden geleni yaptılar.Düşünelim milletvekili seçme yaşı 25'e indi ama rağbet olmadı partilere.Gençler politikaya küskün.Bazı kurum ve kuruluşlar Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyayım derken aksine uygulanamaz hale getirdiğinin farkında bile değil.Atatürk'ün hayattayken en çok görmek istediği kavramlardan biri "demokrasi" değil miydi?

Tek yol vardır; o da kan uykusundan uyanmaktır.Allah'a emanet olun.

Adsız dedi ki...

Bugün sokağa çıkıp halka demokrasinin tanımı nedir diye sorsak bilemezler.Halk nasıl korusun demokrasiyi?

Adsız dedi ki...

Artık Salı'dan Salıya yazıyorsun.Ve Salıyı Sallandırıyorsun üstadım.
Bende askeri darbeye karşıyım.Çünkü hangi darbe bu ülkeye faydalı oldu ki?Bizi hep 10 yıl geriye götürdü.Demokrasiye vurulan 3 darbenin esrarını sağır sultan bile artık biliyor.Gençlere güvenmeye gelince elbette değerli, vatansever ve akılcı gençler var; fakat sayıları o kadar az ki.Bu azınlıkla değerlerimizi koruruz inşallah.Tamam şimdi bana kızıyorsundur ümitsizliğe kapılma diye.Ümitsizlikten nefret ettiğini.

Şu cumhurbaşkanı da hayırlısıyla bir seçilse de bizde yolumuzu bir görsek sırf bu yüzden tv'nin başından ayrılmıyorum biliyor musun?Sana başarılar dilerim.Hem üniversite hayatında, hem blog yazarlığında başarılar dilerim.

SEVGİLERİMİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM.HUZURUN EĞİLEREK AYRILIYOTUM MAJESTELERİ

Adsız dedi ki...

Kızlara ilahi söylerken çağdışı kıyafetler giydirilmişmiş.Herhalde, ilahi okurken body,düşük bel pantolon yada mini etek gibi çağiçi kıyafet giydirilemez.Gülmekten öldüm yahu.Yazın güzel IMP, gözüme girdin yani yakında sen bu hızla kitap çıkartırsın.

Adsız dedi ki...

IMP, benimle evlen!!!

Adsız dedi ki...

Yeter Söz Artık Milletin!

Adsız dedi ki...

YOLUN OTASINDA HENUZ ON ALTISINDA
İNSAN İNSANIM DİYORSA
BİR ŞEY YAPMALI!!!
BİRİSİ OY PEŞINDE DİĞERİ RAND İŞİNDE
KIYAMET DEĞİLSE BİLE BİR ŞEY KOPMALI
BİR ŞEYY YAPMALI HEY!!!
Şu siyasetçilere bakın ne kadar acınacak durumdalar Kocaman adamlar hayla oyun oynuyorlar ilginç..
Bu bir şey darbe olmalı..
neden darbe?
Çunku darbe sıyasetın caresız kaldıgı yerde yapılır kı Türkiyede şuan siyast sıkışmış durumda
Bütün siyasetciler oyun oynuyor
ve biz bu oyunun hem başrol oyuncuları hem de fıguranları..
Hiç bir siyasetci neden milletin ıyılıgını dusunup olumlu adım atmıyor
İşte darbe kapıda..
Birilerinin ödün vermesı gerek mıyor mu artık?
Erken sEçim de kapıda ve millet başrol oyuncusu olacak
secımlerden sonra tekrar fıguran rolune getırılecek.
Tabı bu arada darbeyı onaylamıyorum tabıkı
Darbe ıyı degıldır ama boyle durumlarda yapılmalı
BU MİLLETİN BU SİYASETÇİLERDEN CEKTİĞİ NEDİR?????

Adsız dedi ki...

SUPHİ BEY'E

suphi bey siz hayatınızda darbe görmediğiniz için böyle düşünüyo olabilirsiniz onun için darbe dönemleri hakkında biraz daha bilgi almanız gerek bence belki aileniz siyasete karışmamış olabilir ama siyasetle ilgili kişilerin o dönemlerde nekadar gözaltına alındığını,işkence gördüğünü bilmiyosunuz tabi çocuk oyunu gibi hadi darbe bi görelim şeklinde düşünüyosunuz benim yakınlarımdanda bu tür şeylere maruz kalanlar oldu.

Adsız dedi ki...

che guevara BEY e

benı yanliş anladınız ben tabıkı darbe olsun demıyorum lakın bu ortam onu gerektırıyor
geregı neyse yapılsın
bu darbe yada başka bır şey olsun
ama bız bu sıyastcılerı sevmıyoruz
hapıshanelerde curumelerını ıstıyoruz..
ÜLKENIN MENFAATİ İÇİN HERŞEY

Adsız dedi ki...

suphi bey'e

şimdiye kadarki hangi darbe ülkenin menfaatine olduki şimdiki bi işe yarasın darbe sadece bu ülkenin demokratikleşmesini isteyenleri hapsenelerde çürütmeyi ifade ediyor bence başka hiç birşeyi değil

"YA GERÇEK DEMOKRASİ YA DA HİÇ"

Adsız dedi ki...

che guevara bey e

Günümüz siyastçilerınden hangısı demokrası istıyor kı? onları hapis bile temizleyemez!!
oysa hepsi meydanlarda televizyonlarda demokrasiden dem vuruyorlar.
sayın BÜYÜKANIT PAŞA nın dediği gibi
szöde degil özde cumhuriyetçı olmak gerekir..
ilginçtir ne muhalefet özde demokratık ne de iktidar
TEK ÇARE DARBE!!
YAŞASIN ORDUMUZ KAHROLSUN FAŞİSTLER

umarım benım bu ınce sıtemımı anlarsınız...

Adsız dedi ki...

ECE AKAR'A

insanların birşeylere tapma güdülerinin olduğunu bilirdim ama insanalara da olduğunu yeni öğrendim sağolun tapmaya devam toplum olarakda inşallah

Adsız dedi ki...

CHE VE ECE AKAR A

bazı arkadaşlar varmiş medyayı takıp edıyorlarmiş ve hiçde karsısından kalkmıyorlarmiş ilginç..
yalancı medyanın neresını takıp edıyorlar acaba?
bır de komıklık olsun dıye tv nın karsısından ayrılmıyorlar şaşılacak şey!!

CHE ARKADAŞIMIZ DOĞRU söyluyor
bizim tek sucumuz insana tapma ve bu suçumuzun sonucu bu hallerdeyız

bu yalakalıga mana veremedım
ve bu blogta boyle yalakalıklar gormek ıstemıyoruz
hadi övse dıyecegım bır şey yok ama tapınma olmaz
burada insana tapılmaz gıdın başka yerde tapının!!

Adsız dedi ki...

editör ya da blog sahibi özgürlükçü demokratik bir ideolojiyi benimsiyorsanız lütfen yorumlara dokunmayınız rica ediyorum ancak duygusal mesajları kaldırmınızı isterim o biliyor kendini E.A

Adsız dedi ki...

bu blog gıt gıde duygusal olmaya başladı aşk teklıflerı evlenme teklifleri yalakalıklar falan
bu yorumlar kaldırılmalı
yada bız gıdelım buradan
hatta yazılarınızı falan da okumayalım siz edıtörle yanlız kalın

üzerıne alınacak kişilerin isim listesi
1.ece akar
2.funda
3.root

Adsız dedi ki...

blog sahibi ne eğer demokratik özgürlükçü bi anlayışa sahipseniz lütfen mesajlara dokunmayınız rica ediyorum ancak duygusal mesajları kaldırırsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

Şüphesiz ben Allah'a inanıyorum.IMP'ye güveniyorum.Majesteleri konusuna gelince istediğim kişiye istediğim yorumu yaparım.
*üzerine alınacaklar alınsın.

Adsız dedi ki...

İsteyen herkese kapımız açık.Çıkmak isteyen buyursun gitsin.Kalmak isteyen yola bizimle devam etsin.Azdan az çoktan çok gider...

Adsız dedi ki...

Editör ve blog sahibi olarak özgürlükçü demokratik bir ideolojiyi benimsediğim için yorumlara dokunmuyorum.Bu mesajımdan sonra konu dışında yorumlar yapılmaya devam edilirse bu blogun yorum bölümünü kapatırım.Lütfen seviyeli ve ilkeli olunuz.SAYGILARIMLA

Adsız dedi ki...

Ben hayatımda hep vatansever biri aradım.Bir dost olabilirdi yada bir sevgili.Çünkü çevremdeki herkes hayatı anlık yaşayan insanlardı.Onların "vatan, millet ve sakarya" kavramları umurlarında değildi.Ümitsizliğe kapılmıştım.Yahooda arama yaparken sizin blogunuzu gördüm.Evet ,kabul ediyorum benimle evlen demem biraz yakışıksızdı.O bir anlık heyacanımdan ötürü yazmış olduğum şükran yazısıydı.İtiraf etmeliyim ki sizin gibi düşünen birinin eşim olmasını isterim.Hatalıysam yalnızca blog sahibinden özür diliyorum.Lütfen yorum bölümünü kapatmayın.

Adsız dedi ki...

TURKIYE LAİKTİR LAİK KALACAK. son yazınızda bı degısıklık carptı gozume sız daha once ıktıdarı savunan yazılar yazıyodunuz kanaatımce.neden son yazınızda anlayısınızı degıstırdınız.DARBE olma ıhtımalı sızıde mı etkıledı yoksa.bu arada gelen yorumlarda elestırıler artmıs. sızle evlenmek ısteyenler oluyomus.ne dıyelım allah arttırsın...

Adsız dedi ki...

çok ilginçtir...
Bu bloga son zamanlarda bir şeyler oluyor.
mesela:
Hayali karakterler yaratanlar mı dersınız, onları polemiklere sokmak mı dersiniz,kendi kendinden özür dileyenler mi sersiniz, vatanseverlik adı alatında yalancılık yapmak mı dersiniz, halkı aldatmak mı dersiniz, hatta arkadaşlarını kandırmak mı dersiniz...
bu blogta herşey var
AŞK,ENTRİKA,OYUN,ALDATMA,YALAN,DOLAN..
Bugun kucuk bir blogta halkı kandırmaya calışanlar yarın Allah korusun siyasetçi olurlarsa kim bilir ne yaparlar..
bu blog da neler oluyor biri bana anlatabilir mi?
vatansever bir kişilik anlatsa yani hayali olmayan bir karakter anlatırsa daha çok sevınırım...

Adsız dedi ki...

HERŞEYİ BİLİYORUZ... CHE Yİ KANDIRMAK İÇİN ÇOK DAHA ZEKİ OLMANIZ GEREK YOKSA OLMANMI DEMELİYDİM....
ARTIK BİTSİN BU OYUN...

Adsız dedi ki...

he birde YALAKALIK var
onu atlamışım...

Adsız dedi ki...

BU BLOGA YORUM YAPAN YOK MU YAHU.EDITORDEN BASKA.BI KAC KISI YORUM YAPIO ONLARDA BELLI YORUMLARINDAN.GENELDE ELEŞTİRİ OLUYO.BAZI INSANLAR KENDI KENDINI KANDIRIYORLAR.HERKES İŞİNE BAKSIN.

Adsız dedi ki...

Abi, yazını çok beğendim; ancak birde şu açıdan düşünmek gerek.Ak Parti'nin hiç mi muhtemel darbeye neden olacak uygulaması yok?

Adsız dedi ki...

Sayın blog sahibi;
1-Acaba Türkiye'de çok mu düzen var?
2-83 yıllık cumhuriyet tarihinde "irtica" tehlikesi hiç bu kadar büyük oranlara varmış mıydı?
3-Hiç bu kadar Atatürk İlke Ve İnkılapları esnetilmeye çalışıldı mı?
4-Hiç bir parti döneminde yabancıya bu kadar peşkeş çekildi mi?
5-Hiç bu kadar AB+D'nin her dediği yapıldığı dönem oldu mu?
Ben bu maddelere dayanarak darbe gereklidir diyorum.

Adsız dedi ki...

Ey Türk Gençliği !
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin Evladı !

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

*Atatürk'ün Gençlik Hitabesinde dediği gibi ...Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur IMP!Sende fazlasıyla var.

*Benim hayali biri olmadığımı bu blogda; Bir ALLAH birde bu blogun vatansever sahibi biliyor ya gerisi boş...Kanka daima senin arkandayım.

Adsız dedi ki...

Yalaka senin sllndr suphi nickli kardeşim.

Adsız dedi ki...

EDİTÖRE HİTABEN

Neden hep sözlerimi üzerine alınmayacak şahıslar üzerlerine alırlar ki...?

Ben yorum yazarken hiç kımsenın adını zikretmedim dıkkatınızı çekerse..
Yani editöre laf bile soylemedım ama editörümüz üzerine alnmış laflarımı
Ben
Bugun kucuk bir blogta halkı kandırmaya calışanlar yarın Allah korusun siyasetçi olurlarsa kim bilir ne yaparlar..demekle edıtorumuzu kastetmedım
cunku
edıtorumuz bugun blog acabılır
gelecekte siyaseti düşünebilir
ancak
halkı kandırmak konusuna gelınce
o böyle bir şey dusunemez..
yani sarf ettiğim cumlelerin muhatabı editör degildir!
hayali kahramanlara gelınce ise
burası sanal bır ortamdır kullandıgımız nıckler hepsı hayaldır gercek olmayandır
gercek olmayan şey ise hayladir..
Bunu ifade etmek ıstemiştim sadece
...
muhabbetle efendim :)

Adsız dedi ki...

Suphi nickli arkadaşı tanımıyorum.IMP ise gerçek (harbi) arkadaşımdır.Suphi nickli kardeşimi kutluyorum.(!)Bir insan sarf ettiği sözü bu kadar mı kıvırabilir?Saygıdeğer editörümüze (Allah ondan razı olsun)
Alıntı:
Hayali karakterler yaratanlar mı dersınız, onları polemiklere sokmak mı dersiniz,kendi kendinden özür dileyenler mi sersiniz, vatanseverlik adı alatında yalancılık yapmak mı dersiniz, halkı aldatmak mı dersiniz, hatta arkadaşlarını kandırmak mı dersiniz...
bu blogta herşey var
AŞK,ENTRİKA,OYUN,ALDATMA,YALAN,DOLAN..
Bugun kucuk bir blogta halkı kandırmaya calışanlar yarın Allah korusun siyasetçi olurlarsa kim bilir ne yaparlar..
bu blog da neler oluyor biri bana anlatabilir mi?
vatansever bir kişilik anlatsa yani hayali olmayan bir karakter anlatırsa daha çok sevınırım...
Alıntı...

diye yorum yaparak direk suçlama yapan şahıs şimdi ise editöre laf bile soylemedım diyor.Sen, editöre dua et.Ondan senin ismini, telefonunu ve adresini istedim.Tüm ısrarlarıma karşın vermedi."O, benim arkadaşımdır.Benim için önemli bir insandır.Hesap soracaksam ben sorarım" dedi.Aranızdaki mevzuyu bilemem ama ağzından çıkan sözlere dikkat et!Özellikle IMP gibi vatansever,dürüst,temiz kalpli,yalakalık yapmayan ve yalakalığa ihtiyacı olmayan, cesur, adam gibi adama karşı sarf edeceğin sözlere daha da dikkat etmelisin.

Arşiv