28 Temmuz 2007 Cumartesi

AK PARTİ, İKTİDARI DÖNEMİNDE NELER YAPMALIDIR?



AK Parti, 2.kez milletimizden iktidar olması yetkisini aldı.Peki bundan sonra neler yapmalıdır?Ak Parti’nin acil olarak yapması gerekenler nelerdir?


* Ak Parti, hazırlamış olduğu 2007 Seçim beyannamesine harfi harfiyen uymalıdır.

* Sivil Anayasa hazırlanmalı.(Atatürk İlke ve İnkılaplarının, anayasa içinde yer alması haizdir.Bu ülkenin temelinin Kemalist ideolojiye dayandığı ve bu ideoloji sayesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabileceği asla unutulmamalıdır.)

-1961 Anayasası, hazırlanacak yeni sivil anayasa için örnek bir model olabilir.

-Üniter devlet yapısını koruyacak bir anayasanın olması mecburidir.

-Devletle milleti kaynaştıracak bir anayasa hazırlanmasını salık vermekteyim.

-1982 Anayasasındaki gibi özgürlükler asla sınırlandırılmamalı; fakat uç noktalara
kayılabilecek özgürlüklere yer verilmemelidir.

-Çağdaş,demokratik,özgürlüğü ön plana çıkartan,halkın mutluluğunu
hedefleyen,sosyal devlet anlayışını ön plana çıkartan ussal bir anayasa olmalıdır.(Bu özelliklerin hakim olduğu bir anayasaya ihtiyacımız vardır.)

* Ak Parti, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ve bağımsızların desteğini yanına alacak gibi görünüyor.Böylece, istediği adayı, cumhurbaşkanı olarak seçebilir.Büyük bir ihtimalle Abdullah GÜL, 11.cumhurbaşkanı olacaktır.Bu süreçte de hem AK Partiden hem de Cumhuriyet Halk Partisinden, hangi koşullar olursa olsun “uzlaşma”yı ön plana çıkaracak adımlar bekliyorum.

* Ekonomik istikrar, aynı kararlılıkla sürdürülmelidir.(Bu kararlılıktan asla taviz verilmemelidir.)

* Gelir dağılımındaki eşitsizlik düzeltilmelidir.

-Asgari ücret acilen kesintisiz 680 YTL olmalıdır.(TABLO-1’i inceleyin bana hak vereceksiniz.)

-Devlet memurlarının maaşına acilen zam yapılmalıdır. (%15-%20)

-Emekli maaşlarına zam yapılmalıdır.

-Türkiye’nin reel ekonomik büyümesi mevcut piyasaya yansıtılmalıdır.

* İşsizlik, düşük ve dengesiz ücret,yöneticilerin yetersizliği,araştırma ve imkanların azlığı, yeni fikirlere ilgi gösterilmemesi,atama ve yükseltmelerin pek sağlıklı olmaması, kurumsallaşamama, mevcut çalışma ortamı yetersizliği ve çalışanın mutlu edilememesi vb. sorunlar çözülmelidir.Böylece, ülkemizin unutulan bir sorunu olan “Beyin göçü” önlenir.
(Devlet sektörü baz alınmıştır.) (Ayrıca bknz -Unutulan Bir Sorun Beyin Göçü) (1)


* Doğu ülkeleriyle iş birliğine önem verilmelidir.(Her zaman gerçekleşebileceğine inandığım; fakat çevremdeki çoğu insanların “ütopik proje” diye adlandırdığı DOĞU BİRLİĞİ PROJESİ gerçekleştirilmelidir.) (bknz. Türkiye Gazetesi İran’la Doğalgaz Anlaşması, “Gündem”, 14 Temmuz 2007-yazımın sonundaki 1. gazete küpürü)

*İç ve dış politikada dikkatli ve kararlı adımlar atılmalıdır.

* Tarım sektörünün gelişmesi için daha çok çaba sarf edilmelidir.Sürdürülen projeler, hızla tamamlanmalıdır. (bknz. Türkiye Gazetesi Her Çiftçiye 1 Traktör, “Gündem”, 15
temmuz 2007-yazımın sonundaki 2.gazete küpürü)


* AK Parti’nin halkla ilişkiler bölümünün çok iyi olduğunu her zaman vurgularım.(Zaten bu gerçeği de kabul etmeyecek insan görmedim şu ana dek.) Geçen 4,5 yılda yaptığı çalışmalarını yeni döneme yansıtmalı ve AKİM ‘i geliştirmelidir.

Ben, Sayın Başbakanımızın, seçim sonrası yaptığı konuşmasına sadık kalarak yukarıda saydıklarımı yapacağı ümidindeyim.Lütfen, daha güzel, daha parlak ve daha istikrarlı bir Türkiye için yukarıdaki yazdıklarım uygulansın.








Belgeleri daha net okuyabilmek için üzerine tıklayın.

SAYGILARIMLA



Dip Notlar:

(1) Unutulan önemli Bir Sorun: Beyin Göçü adlı yazım 7 Temmuz 2007 tarihinde Türkiye Gazetesinin "Serbest Kürsü" bölümünde yayınlanmıştır.Yakında daha "MEDYATİK" olacağız.

Kaynaklar:
*Türkiye Gazetesi İran’la Doğalgaz Anlaşması, “Gündem”, 14 Temmuz 2007-1.Gazete Küpürü

**Türkiye Gazetesi Her Çiftçiye 1 Traktör, “Gündem”, 15
temmuz 2007

Sonraki Yazılarım:

1) CHP, NASIL İKTİDAR OLABİLİR? (Hazırlanıyor)

2) ENERJİ KRİZİ VE KAYNAK SIKINTISI YAŞAYACAK MIYIZ?
ALTERNATİF ÇÖZÜMLER NELER?SU İSRAFINA ÇÖZÜM (Hazırlanıyor)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

yaşasın blog kardeşliği :) www.birparcaozgurluk.blogcu.com

Adsız dedi ki...

İnşallah temennimiz iktidar partisinin vaatlerini gerçekleştirmesidir.Halkımız 4,5 yılda olanları görerek Ak PARTİ'ye 2.kez iktidar yetkisini verdi.Ak Parti, sözlerine sadık kalırsa ki -bundan eminim - üçüncü kez bile iktidar olabilir.

Adsız dedi ki...

Bence 22 Temmuz seçimlerinin bir galibi de sizsiniz.Neden mi çünkü seçim sonucunu bildiniz.Kimi zaman taraflı kimi zaman tarafsız; ama ne olursa olsun hayalci değil gerçekci yorumlar yaptınız.Ak Parti'yi övdüğünüz zamanlar olduğu gibi yerdiğiniz zamanlar oldu.Sonuç olarak, iyi bir yorumcu olduğunuz, vatan sevgisiyle dolu olduğunuz ve mücadeleci bir insan olduğunuz bellidir.Bizi aydınlattığınız için
Teşekkürler turkiyemingundemi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Gerçekleri açıklamak yürek ister.Böyle yürekli olarak bildiğim bir kişi de sizsiniz IMP'

Adsız dedi ki...

Eğer yazarımızın dediği gibi sivil anayasa hazırlanırsa Türkiye 60'lı yılların karanlığına geri döner.Devletin bekası her şeyin üstündedir.Gerekirse milletten bile...

Adsız dedi ki...

Ayrıca sivil anayasa hazırlayacak teknik kapasite kimde var?Bakın daha ortada taslak yokken tartışma var.Bugüne gelmemizi sağlayan büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'ün bile ilke ve devrimlerini tartışır olduk.Bu yüzden Türkiye'de hazırlanacak sivil anayasa ya hatalarla dolu olur ya da kısa bir süre sonra baltalanır.

Adsız dedi ki...

the commandant takma isimli kardeşlerimiz gibi düşünenler bu seçimde sandığa gömülmediler mi?Gömüldüler.Milleti önemsemeyenler kaybetmeye mahkumdur.Aynı zamanda the commandant galiba askeri darbe yanlısı bir kişilik.Çok yazık demokrasi her şeyin üstündedir.Gerekirse devletten bile.Millet olmadan devlet olmaz.Devlet olmadan millet olmaz.Demokrasi, bu bağı sıkılaştıran en önemli unsurdur.

Adsız dedi ki...

ya biraz kalıbı dinlendir adamım.Başımıza Heredot kesildin mübarek.İnşallah ünlü birisi olursun.Ünlü olunca bizi unutmazsan sevinirim.

Adsız dedi ki...

Bence AK Parti, iktidarı döneminde neler yapmamalıdır diye yazı yazsaydın daha makbule geçerdi.Gıcık şey...

Adsız dedi ki...

Abi yazdıklarına aynen katılıyorum.Başka ekleyeceğim bir şey yok.Senin yazılarında yorum yapmakta zorlanıyorum açıkçası çünkü bende seninle aynı fikirde oluyorum genellikle.İyi tatiller (çalışmalar) k.i.b ve a.e.o

Adsız dedi ki...

Yeni yazılar nerede?

Arşiv